Nieuws 

Parteon dient initiatief in voor sloop-nieuwbouw

Gepubliceerd op 22 juli 2022

De complexen van Parteon aan de Witte de Withstraat, de Barendszstraat en de Houtmanstraat in Wormerveer Noord met als bouwjaar rond 1958 verkeren in slechte staat en voldoen niet meer aan de woonwensen van de huidige tijd. De complexen hebben cultuurhistorische waarden maar hebben geen monumentale status. Om een goede overweging te maken over renovatie of sloop-nieuwbouw heeft Parteon in samenwerking met de gemeente een afwegingskader opgesteld. Dit is voor Parteon aanleiding om een initiatief bij de gemeente in te dienen voor sloop nieuwbouw en verdichting.

Middels een startnotitie wordt het college en de raad vroegtijdig geïnformeerd over dit initiatief: de Raad aan de Voorkant. Het betreft hier een cultuurhistorisch behoudenswaardig complex. Het initiatief van sloop-nieuwbouw en verdichting valt buiten het bestemmingsplan. Het betreft een grote ruimtelijk ontwikkeling en het heeft impact op de bewoners en omgeving.

Eerste reacties positief richting sloop-nieuwbouw

In eerdere communicatie rondom de vernieuwing van de Zeeheldenbuurt is aangegeven dat Parteon de wens heeft de complexen aan de Witte de Withstraat en omgeving te vervangen en hier mogelijkheden ziet om meer woningen terug te bouwen. In september 2021 heeft Parteon een informatiemarkt georganiseerd om de eerste reacties te peilen. De reacties waren daar vooral positief richting sloop-nieuwbouw en richting de kansen om kwalitatieve woningen terug te bouwen waar de doelgroep, senioren, goed kan wonen.

Lees meer op de projectpagina: Witte de With en omgeving - MAAK Noord (zaanstad.nl) 

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl