Nieuws 

Nieuwe podcast ‘Het Zaanse Avontuur’ over de toekomst van Zaanstad

Gepubliceerd op 14 september 2021
Afbeelding

De Zaanstreek is populair en wordt alleen maar populairder. En toch: er moet iets veranderen. Want Zaanstad moet bouwen en vernieuwen. Groei biedt kansen, maar geeft ook wrijving. Past dat allemaal wel? In de nieuwe podcastserie Het Zaanse Avontuur gaat journalist Robin de Wever op zoek naar antwoorden.

De verhalende serie, gemaakt in opdracht van de gemeente, bestaat uit vier delen. De eerste aflevering is vanaf dinsdag 7 september te luisteren in alle podcast-apps.

Het Zaanse Avontuur op Spotify

Het Zaanse Avontuur op Apple Podcast

Het Zaanse Avontuur #1


Het Zaanse Avontuur #2


Journalist Robin fietst van de Lagendijk via de Rode Buurt naar het Oostzijderpark. Plekken met een rijk verleden. Hoe geef je die plekken toekomst? Op bezoek bij Hindrijet, die haar uiterste best doet om haar oude arbeidershuisje te behouden. En bij Jan, die in de maag zat met een nieuw sportveld.
In deze aflevering fietst Robin door het zuiden van Zaandam. In Poelenburg probeert Emine te zorgen dat niemand aan de zijlijn blijft staan. Op het Hembrugterrein werken Bas en Anita aan een nieuw stukje Zaanstad. Als iedereen meedoet, moet het lukken. Maar hoe zorg je dat iedereen meedoet.


Het Zaanse Avontuur #3


Het Zaanse Avontuur #4
Journalist Robin parkeert zijn fiets bij het stadhuis en wandelt met  Annette Nicolas Gnodde van de gemeente door het centrum van Zaandam. Samen lopen ze van de Gedempte Gracht naar onder meer de Peperstraat en de Westzijde. Hoe kunnen we de ruimte in het centrum het beste benutten?
Wormerveer is aan het veranderen. In deze aflevering spreekt journalist Robin onder andere Erwin, die als enige is overgebleven in een lege fabriek waar woningen komen. Maar hoe zorg je ervoor dat die woningen ook betaalbaar worden voor starters lagere en middeninkomens.

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl