Nieuws 

Zonnige editie Expeditie Zaanstad Noord

Gepubliceerd op 21 juni 2023

In het weekend van 17 en 18 juni organiseerde de gemeente Zaanstad de tweede editie van de Expeditie Zaanstad Noord! Met onze kraam trokken we de dorpen van Zaanstad Noord in om met jong en oud in gesprek te gaan over de ontwikkelingen en toekomst van het gebied. Een mooi weekend met goede gesprekken en veel betrokkenheid.

De Expeditie begon op zaterdag tijdens de Burendag in Wormerveer

Hier stonden we bij basisschool De Mei, waar ook de voorronde van het NK Stoepranden plaatsvond. Bij onze kraam kon iedereen kennisnemen van de lopende en toekomstige projecten in Wormerveer en Westknollendam. En hierover van gedachten wisselen. Ook wethouder Rene Tuijn, wijkwethouder van Wormerveer en Westknollendam en wethouder voor heel MAAK Noord, was erbij om naar de wensen en zorgen van de inwoners te luisteren. 

Burendag werd ook gevierd bij Evean Acht Staten met een zomermarkt, springkussen en heerlijk schepijs, bij de Vrije Evangelische Gemeente op het Hennepad met beeldmateriaal van de Historische Vereniging Wormerveer en in het Wilhelminapark, met een sport- en spelmiddag en muziek.


Op de zondagochtend waren we in Assendelft en Krommenie

Bij het Sociaal Winkeltje in Assendelft organiseerden we een koffie-ochtend. Tegelijkertijd stonden we met een kraam aan het Durghorstplantsoen in Krommenie. Veel mensen kwamen een praatje maken, bijvoorbeeld over de projecten in deze gebieden, zoals de Durghorst in Krommenie en de groenstructuren in Assendelft. Naast woningen gaat het hier ook over een nieuwe buurtfunctie. Zo’n mooi voorbeeld van een buurtfunctie is ook het Sociaal Winkeltje in het winkelcentrum van Saendelft. Daar stonden zondagochtend ook medewerkers van Zaanstad Noord om bewoners uitleg te geven over de gebiedsvisie.

Expeditie MAAK.Noord aanwezig in Krommenie en AssendelftSociaal winkeltje tijdens expeditie Noord


Op de familiedag van Babbels Live stonden we met onze eigen MAAK.Noord tent

Kinderen en ouders kwamen langs om een tekening te maken van hun route naar school en vragen te beantwoorden over het groen in hun buurt. Er was natuurlijk ook informatie te vinden over alle ontwikkelingen in MAAK.Noord. Daarnaast hebben veel kinderen de smoothiefiets uitgetest om lekkere en gezonde smoothies te maken. Een goed moment om het over fietsen in Noord te hebben! Op de babbelbankjes gingen kinderen het gesprek aan met wethouder Tuijn, Andjela Kraljevic, de programmamanager van MAAK.Noord en met de wijkmanagers.

Expeditie MAAK.Noord aanwezig op babbels live

Bedankt en wellicht tot in oktober 2023

We willen iedereen bedanken die een bezoek heeft gebracht aan een van de kramen. Jullie hebben waardevolle inbreng gegeven waar wij binnen de gemeente mee aan de slag kunnen. 

De eerstvolgende bijeenkomst van Gebiedsteam Noord zal plaatsvinden in de eerste week van oktober. Houd de socials in de gaten, of abonneer u op onze nieuwsbrief.

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl