Nieuws 

JongerenHUB Noord in Saendelft geopend

Gepubliceerd op 5 juli 2021

Op donderdag 1 juli is de JongerenHUB Noord aan de Parkrijklaan 121E in Saendelft geopend. Overdag kunnen jongeren tussen 10 - 27 jaar hier terecht met al hun vragen over school, werk, geldzaken en nog veel meer. Na school-/werktijd biedt de plek een divers programma met spel, sport, cultuur, huiswerkbegeleiding en talentontwikkeling. Maar ook als het bijvoorbeeld thuis even niet zo lekker loopt, kunnen jongeren hier hun verhaal kwijt en even uitblazen.

De JongerenHUB Noord is ontstaan uit de vernieuwde visie op jongerenwerk en werken met jongeren, die samen met jongeren en professionals is ontwikkeld. De JongerenHUB Noord is een verzamelplek voor allerlei hulpvragen, zodat jongeren niet zelf hoeven uit te zoeken bij welk loket of professional ze met hun vraag terecht kunnen. Daarbij is het ook een uitnodigende ontmoetingsplek, met leuke activiteiten waar ze hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. De JongerenHub start voor nu met jongerenwerkers, het Jongerenloket en het Sociaal Wijkteam. Meer partners zullen snel volgen. De bedoeling is om in de praktijk te ontdekken wat goed werkt en deze lessen mee te nemen in het opzetten van JongerenHUBs op andere plekken in Zaanstad.

Foto: Wethouder Songül Mutluer opende de JongerenHUB op 1 juli 2021Wethouder Songül Mutluer opende de JongerenHUB op 1 juli 2021

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl