Nieuws 

Aanbod voor jongeren in Saendelft groeit

Gepubliceerd op 12 maart 2022

De gemeente Zaanstad wil graag dat Saendelft een veilige wijk is voor jong en oud. Een groot aantal professionals werkt elke dag in de wijk om incidenten te voorkomen en aan te pakken als er iets gebeurt. Samen met buurtgenoten kunnen we veel doen om de buurt zo veilig en prettig mogelijk te maken voor iedereen die er woont en werkt.

Onderstaande initiatieven geven in vogelvlucht weer wat wij doen samen als gemeente. En er komt nog meer aan dit jaar, zoals een Krajicekveld en extra sportaanbod voor middelbare scholieren.

JongerenHUB Noord

In de jongerenHUB op Parkrijklaan 121A kunnen kinderen en jongeren langskomen voor leuke activiteiten, maar ook voor hulp en advies. De HUB wordt momenteel verbouwd om nog meer activiteiten te kunnen aanbieden. Daarom zit de HUB nu tijdelijk in het pand van Korfbalvereniging Furore.

Be on Track

Ook is er het project Be on Track, dat steeds meer jongeren via social media bereikt met leuke activiteiten in de buurt, vacatures en inspirerende jongeren een podium geeft. Dit alles onder de instagramnaam: @075aanbot en via https://www.bot075.nl/.

Sportactiviteiten

Na schooltijd worden er sportactiviteiten aangeboden voor alle basisschoolkinderen in Saendelft. TC Sports is elke dag actief van 15.00 uur tot 18.00 uur in Saendelft Oost en West.

  • Maandag Octant en Ayundo
  • Dinsdag buiten op de pleinen
  • Woensdag Meander en Oceaan
  • Donderdag buiten op de pleinen
  • Vrijdag Koraal en Delta

Sven en Lex zijn beschikbaar op bovengenoemde tijden en telefonisch via:
Sven: 06-81016562, Lex: 06-25166962

Ouderavond 19 april 2022

Op 19 april 2022 organiseert een ouderavond organiseren over opgroeien in Assendelft. Ouders uit heel Assendelft met kinderen in de leeftijd van 11 tot 18 jaar worden hiervoor uitgenodigd. 

JOP: Jongerenontmoetingsplek

In Saendelft zijn er weinig plekken waar jongeren kunnen chillen, zonder dat het wordt ervaren als overlast door de omgeving. In overleg met de jongeren, jongerenwerk en Stichting Groen Waterrijk is er gesproken over wat een goede plek zou kunnen zijn voor jongeren om te hangen. Na overleg gaat de voorkeur uit naar een plek aan de Omweg, op het terrein van Groen Waterrijk.  Een JOP is een kleine overdekte plek waar jongeren elkaar op een droge beschutte plek kunnen ontmoeten. De JOP wordt op een dusdanige plek en manier geplaatst dat jongeren privacy ervaren en dat Politie en Handhaving de JOP kunnen zien en makkelijk voor hen bereikbaar is.

Buurtouders

Daarnaast draait sinds eind vorig jaar het project Buurtouders: een betrokken en enthousiaste groep Saendelftse ouders die dagelijks vanaf schemertijd in tweetallen door de buurt wandelt en contact met kinderen en jongeren legt en zo nodig signaleert naar jeugdboa’s en politie. Ook geïnteresseerd? Neem vooral contact met David Kooi, zijn gegevens staan onderaan de tekst.

Wilt u meer informatie, heeft u een tip of wilt u zich aanmelden om ergens aan mee te doen? Heel graag! Stuur dan een mail naar Samuel of David.

Met z’n allen kunnen we veel doen om de buurt zo veilig en prettig mogelijk te maken voor iedereen die er woont en werkt.

David Kooi
Wijkmanager Assendelft
Telefoon 14075
Email: d.kooi@zaanstad.nl

Instagram: wm.davidkooi
Twitter @WM_DavidKooi
Facebook David Kooi

Samuel Kaspers
Afdeling Openbare Orde en veiligheid
Telefoon 14075
Email: s.kaspers@zaanstad.nl


Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl