Nieuws 

Meneba: nieuw levendig woon-werkgebied, plannen uitgewerkt voor fabriekscomplex

8 oktober 2019
Op de plek van de fabrieken van Meneba in Wormerveer komt een nieuwe wijk: een bruisende buurt om te wonen, te werken en te recreëren. Op 8 oktober legden wethouder Songül Mutluer en ontwikkelaar Waterland Real Estate afspraken vast voor het ontwikkelen van dit bijzondere terrein. De herkenbare onderdelen, zoals Oude en Nieuwe Vlijt en de witte silo, blijven daarbij behouden en krijgen een andere bestemming.

Lees meer 

Studenten Hogeschool van Amsterdam doen onderzoeksopdracht in MAAK.Noord

15 september 2019
Donderdag 5 september 2019 was de aftrap van een samenwerking tussen de Gemeente Zaanstad en de studie Bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam. Het team van MAAK.Zaanstad Noord gaf in de raadzaal een presentatie over het MAAK programma en de studenten kregen hun opdracht uitgereikt. Ze gaan zich focussen op vijf plekken in gebied Noord en dan met name op de vraag hoe deze plekken moeten worden ontwikkeld.

Lees verder


In gesprek over alternatieven voor beoogde brug Eilanden van Hain 

22 augustus 2019
De brug op de beoogde locatie over de Kerksloot naar de Militaireweg voor de gebiedsontwikkeling Eilanden van Hain in Krommenie komt er niet. Het blijkt niet mogelijk voor deze locatie een brug te ontwerpen die voldoet aan de ontwerpvoorwaarden van de gemeente.

Lees verder


Onderzoek naar sociaal-culturele wijkvoorzieningen Zaanstad Noord

4 juli 2019
Voor MAAK gebied Noord is een analyse gemaakt en gepresenteerd aan de raad. Eind mei heeft de gemeenteraad een besluit genomen over de Cultuurvisie. In beide trajecten kwamen vragen naar voren over de staat en toekomst van de sociaal-culturele wijkvoorzieningen in Zaanstad Noord. Om de vragen te kunnen beantwoorden vindt momenteel een onderzoek plaats.

Lees verder


Toelichting op ontwikkelplannen Meneba

25 juni 2019
Vanavond staat Meneba op de planning van een extra Zaanstad Beraad. Ontwikkelaar Waterland Real Estate (WRE) / v Wijnen geeft tezamen met de gemeente in het omgevingscarré een toelichting op de plannen. Raadsleden kunnen deze avond vragen stellen.  

Lees verder


Weekendafsluiting Provincialeweg in Wormerveer

18 juni 2019
De Provincialeweg (N246) in Wormerveer tussen de Ned Benedictweg en de Noorddijk is van vrijdagavond 21 juni 20.00 uur  tot maandagochtend 24 juni 5.00 uur afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A7 of de A9. Westknollendam blijft bereikbaar via de Industrieweg.

Lees verder


Filmavond over Wormerveer 4 juni in De Lorzie

27 mei 2019
Op dinsdagavond 4 juni vertonen de Historische Vereniging Wormerveer (HVW) en het Gemeentearchief Zaanstad twee oude films over Wormerveer in buurtcentrum De Lorzie: een promotiefilm voor winkels aan de Zaanweg in Wormerveer (ong. 1930) en een film over Wessanen (ong. 1925).

Meer informatie


Aan de slag met herontwikkeling van Meneba Wormerveer

10 april 2019
Een prachtig woongebied aan de Zaan met ongeveer 550 woningen en zo’n 13.000 m2 aan voorzieningen, dat is wat de gemeente en Waterland Real Estate graag willen ontwikkelen op het Meneba terrein in Wormerveer.

Lees verder


Raad aan zet over plannen Zuideinde/Celebesstraat

31 januari 2019
Op 31 januari staat op de agenda van Zaanstad Beraad: de start procedure afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 39 appartementen met parkeergelegenheid hoek Celebesstraat/Zuideinde Wormerveer.

Lees verder


Goede opkomst bijeenkomsten Noord

30 januari 2019
Veel bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden hebben tijdens de bijeenkomsten gedeeld waar zij mooie kansen voor de toekomst zien in hun buurt, of juist bedreigingen. Een van de onderwerpen dat veelvuldig aan de orde kwam was de behoefte aan woningen voor ouderen èn voor jongeren.

Lees verder


Werkzaamheden aan de Zaanweg

29 januari  2019
Vorig jaar is de bestaande 30 km-zone in het centrum van Wormerveer uitgebreid met het stuk Zaanweg tussen de Stationsstraat en de Marktstraat. De verkeersborden zijn al geplaatst, maar er moeten nog een aantal bijbehorende werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook vindt er begin februari onderhoud plaats aan de strook tussen de Zaan en Zaanweg.

Lees verder


Bannhof wordt Bannehoven

22 januari 2019
Het inrichtingsplan voor de nieuwe woonbuurt Bannehoven is gepresenteerd door de klankbordgroep. Er komen veel verschillende woningen: klein en groot, koop én huur. Dertig procent sociale huurwoningen. Woningen voor jongeren, startende gezinnen en senioren én ruimte voor nieuwe woonvormen zoals kangoeroewoningen. 

Lees verder


Meedenken over het Zaanstad Noord van 2040: 4 inloopbijeenkomsten in januari

5 januari 2019
Bewoners, ondernemers en organisaties in het noorden van Zaanstad kunnen in januari meedenken over de toekomst van hun wijk. Iedereen is welkom bij één van de in totaal vier bijeenkomsten in Wormerveer, Krommenie en West-Knollendam.

Lees verder


Studenten HvA presenteren interventies openbare ruimte voor jongeren

23 oktober 2018
Studenten bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam onderzochten openbare ruimtes voor jongeren in Krommenie en Wormerveer. Op donderdagmiddag 18 oktober presenteerden zij hun resultaten aan wethouder Natasja Groothuismink en ambtenaren in het stadhuis.

Lees verder


Studenten HvA aan de slag met openbare ruimte voor jongeren

11 september 2018
Begin september startten de eerstejaars studenten bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met MAAK.Zaanstad een project over openbare ruimtes voor jongeren. Tien weken lang werken de studenten aan een plan met verbeterpunten.

Lees verder
Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl