Nieuws 

Nieuwsberichten over MAAK.Zaanstad Noord

Nieuws uit de media

Raad aan zet over plannen Zuideinde/Celebesstraat

31 januari 2019

Op 31 januari staat op de agenda van Zaanstad Beraad: de start procedure afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 39 appartementen met parkeergelegenheid hoek Celebesstraat/Zuideinde Wormerveer. 

Lees verder


Goede opkomst bijeenkomsten Noord

30 januari 2019

Veel bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden hebben tijdens de bijeenkomsten gedeeld waar zij mooie kansen voor de toekomst zien in hun buurt, of juist bedreigingen. Een van de onderwerpen dat veelvuldig aan de orde kwam was de behoefte aan woningen voor ouderen èn voor jongeren.

Lees verder


Werkzaamheden aan de Zaanweg

29 januari  2019

Vorig jaar is de bestaande 30 km-zone in het centrum van Wormerveer uitgebreid met het stuk Zaanweg tussen de Stationsstraat en de Marktstraat. De verkeersborden zijn al geplaatst, maar er moeten nog een aantal bijbehorende werkzaamheden worden uitgevoerd. Ook vindt er begin februari onderhoud plaats aan de strook tussen de Zaan en Zaanweg. 

Lees verder


Bannhof wordt Bannehoven

22 januari 2019

Het inrichtingsplan voor de nieuwe woonbuurt Bannehoven is gepresenteerd door de klankbordgroep.  Er komen veel verschillende woningen: klein en groot, koop én huur. Dertig procent sociale huurwoningen. Woningen voor jongeren, startende gezinnen en senioren én ruimte voor nieuwe woonvormen zoals kangoeroewoningen. 

Lees verder


Meedenken over het Zaanstad Noord van 2040: 4 inloopbijeenkomsten in januari

5 januari 2019

Bewoners, ondernemers en organisaties in het noorden van Zaanstad kunnen in januari meedenken over de toekomst van hun wijk. Iedereen is welkom bij één van de in totaal vier bijeenkomsten in Wormerveer, Krommenie en West-Knollendam. 

Lees verder


Studenten HvA presenteren interventies openbare ruimte voor jongeren

23 oktober 2018

Studenten bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam onderzochten openbare ruimtes voor jongeren in Krommenie en Wormerveer. Op donderdagmiddag 18 oktober presenteerden zij hun resultaten aan wethouder Natasja Groothuismink en ambtenaren in het stadhuis.

Lees verder


Studenten HvA aan de slag met openbare ruimte voor jongeren

11 september 2018

Begin september startten de eerstejaars studenten bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met MAAK.Zaanstad een project over openbare ruimtes voor jongeren. Tien weken lang werken de studenten aan een plan met verbeterpunten. 

Lees verder
Foto Michel SchermerImpressie Bannehoven
Fundering oliemolen De Vrijheid blootgelegd

De Orkaan 23 september 2018

Tijdens werkzaamheden aan de Noorddijk in de Wormerveer, bij het complex van Brokking dat gesloopt wordt, zijn de resten blootgelegd van de fundering van oliemolen de Vrijheid die daar ooit stond.

Lees verder 


Opgravingen Provilysportpark

Noord-Hollands Dagblad 20 september 2018

Het echte dorp van Asterix en Obelix is Krommenie! Op het voormalige Provilysportpark aan de Marslaan leggen archeologen de fundering bloot van iets wat zeer waarschijnlijk een Romeinse wachttoren is geweest. Dit was de meest noordelijke Romeinse militaire post van het Europese vasteland. 

Lees verder

Ga naar Zaanstad.nl