Nieuws 

Stand van zaken Parel van Zuid (Celebesstraat)

Gepubliceerd op 7 oktober 2021

Op de hoek van de Celebesstraat en het Zuideinde in Wormerveer komen zes grondgebonden woningen en zestien appartementen in de vrije sector. Sinds de zomer is het redelijk stil op de locatie. Er lijkt weinig te gebeuren,  maar er wordt gestaag doorgewerkt om de bouw van de Parel van Zuid mogelijk te maken. Hier lees je een update over de stand van zaken.

Het archeologisch onderzoek op de bouwlocatie is afgerond. De ontwikkelaar is in overleg met gemeente Zaanstad om de vervolgstappen te bepalen. Zo moeten de archeologische resten van de oude oliemolen De Ram op een zorgvuldige manier veilig gesteld te worden, dient de draagkracht van de grond vastgesteld te worden door sonderingen en dient de locatie gesaneerd te worden zodat deze bouwrijp gemaakt kan worden en geschikt is voor de beoogde woningbouw. De afstemming en de uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats door gespecialiseerde bedrijven.

Daarnaast worden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet voor de afgifte van een omgevingsvergunning voor het bouwplan. Wanneer deze afstemming gereed is, kan de gemeente besluiten om de omgevingsvergunning af te geven. Op dat moment wordt de omgevingsvergunning ter inzage gelegd zodat belanghebbenden kunnen reageren op het plan.

Wil je meer informatie over het project Parel van Zuid, kijk dan op de website van de ontwikkelaar: Wonen in De Parel van Zuid - 

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl