Nieuws 

Burendag Schrijversbuurt

Gepubliceerd op 30 september 2021

Net als vorig jaar en in vervolg op de online bewonersavonden is afgelopen 24 september 2021 Burendag gevierd in de Schrijversbuurt. Er werd op het laatste moment besloten om het een dagje eerder te vieren, aangezien op zaterdag 25 september de nieuwe coronamaatregelen ingingen.  

In een aantal online sessies onder leiding van opbouwwerker Nanette Rutgers van het SWT werden de taken verdeeld in de organisatie. Naast Parteon en Gemeente Zaanstad waren dat vooral een aantal zeer actieve bewoners die de handen uit de mouwen staken. Er werd subsidie aangevraagd bij het Oranjefonds en samen met bijdragen van de professionele partners werd een vol programma neergezet.

De uitnodiging werd huis-aan-huis verspreid en op vertoon van deze uitnodiging kregen de bewoners muntjes waarmee ze lekkere multiculturele hapjes van chef Huda konden proeven, een kopje soep vanuit de Soepfiets van de Waterraaf konden nuttigen of (voor de kinderen) iets konden uitzoeken bij de Speelgoedbank.

Fotocollage van Burendag Schijversbuurt

Daarnaast was er muziek van buurtzanger Mauricio, sportclinics door Sportbedrijf Zaanstad en KZ/Thermo4U en een tekenworkshop door Parteon georganiseerd. Een dag van verbinding en zeker voor herhaling vatbaar.

Mooi ook om te zien dat een actieve bewoonster die helaas op vrijdag niet kon, gewoon op zaterdag aan de slag is gegaan met het verfraaien van een aantal boomspiegels in de wijk.

Collage van boomspiegels voor en na tijdens Burendag Schrijversbuurt


Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl