Nieuws 

Eerste paal voor Kreekstaete

Gepubliceerd op 7 juli 2022

Kreekstaete is een appartementsgebouw in de nieuwe wijk Kreekrijk. Gelegen tussen het landelijke buurtschap Busch en Dam, de provinciale weg en spoorlijn, het westelijk deel van Saendelft (Parkrijk), en sportpark De Omzoom. Het nieuwbouwplan Kreekrijk bevat in totaal ruim negenhonderd woningen, bestaande uit vrijstaande woningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen.  Maar ook vrije bouwkavels.

De eerste paal is voor het deelplan Kreekstaete. Hier komen luxueuze appartementengebouw, met architectuur geïnspireerd op de historische Zaanse pakhuizen. Deze gasloze appartementen komen op de uiterste zuidwesthoek van de nieuwe wijk Kreekrijk. Het worden 19 exclusieve drie- en vierkamerappartementen en penthouses met oppervlakten van circa 124 tot 187 m2 en grote buitenruimtes. 

De nieuwe wethouder gebiedsontwikkeling in Zaanstad Noord én Duurzaamheid René Tuijn sloeg op 6 juli 2022 de eerste paal. Dat deed hij in het bijzijn van de kopers van de nieuwe woningen, buren en de ontwikkelaar. De nieuwe bewoners zijn vooral Zaankanters. Volgens Tuijn een  win-win situatie. De nieuwe bewoners krijgen een mooie, nieuwe, duurzame woning en zij laten ook een woning achter waarin een andere Zaankanter kan doorstromen.

Kijk voor meer informatie ook op Nieuwbouw Kreekrijk | koopwoningen | Assendelft, Zaandam | VBM Ontwikkeling 

Foto van eerste paal slaan nieuwbouwplan Kreekstaete


Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl