Nieuws 

29 sociale huurwoningen aan het Noordeinde in Wormerveer

Gepubliceerd op 5 maart 2021

Er komen 29 sociale huurwoningen bij aan het Noordeinde in Wormerveer. De appartementen komen in een woongebouw genaamd De Halm, naar het voormalige zaadpakhuis De Halm dat daar heeft gestaan. Vrijdag 5 maart ondertekenden WormerWonen, BPD en HSB Bouw bv de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst voor de bouw. 

Het symbolische startschot is gegeven door wethouder Songül Mutluer (gemeente Zaanstad), Edward Zevenbergen (BPD), Camiel Honselaar (HSB) en John van Nimwegen (WormerWonen), door elk een oud muntje in een met beton gevulde paalkop te werpen. Deze paalkop markeert het hart van de nieuwbouw op de plaats van de hoofdentree; waar iedereen straks binnenkomt.

Wethouder Songül Mutluer: “Weer een mooie mijlpaal! De woningnood is hoog en Zaanstad werkt hard om nieuwbouw te versnellen. Deze extra sociale huurwoningen zijn helemaal in lijn met onze ambities om meer betaalbare woningen toe te voegen in Zaanstad. En ik waardeer ook zeker de knipoog naar het verleden, naar het pakhuis De Halm, dit past goed in het DNA van Zaanstad.”

Directeur bestuurder John van Nimwegen (Wormer Wonen): “Veel mensen zijn op zoek naar een fijne en betaalbare woning. Dat blijkt maar weer uit de overweldigende reacties op sociale media op voorgaande nieuwbouwprojecten. WormerWonen heeft grote investeringsplannen in het kader van nieuwbouw. We hebben maar liefst 136 woningen in aanbouw, daar komen nu deze 29 woningen nog eens bij. Zo dragen we ruim bij aan de Zaanse ambitie om het aantal sociale huurwoningen uit te breiden. Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen binnen niet al te lange tijd een fijn thuis kunnen bieden. WormerWonen streeft naar een hoge kwaliteit van haar woningen. Het moeten goede, comfortabele en duurzame woningen zijn, in gebouwen die gezien mogen worden. Zodat de huurder straks met trots zegt: “hier woon ik!”. De Halm wordt één van die karakteristieke gebouwen die WormerWonen rijk is.”

Planning en meer informatie

De oplevering zal in 2022 zijn. Voor meer informatie over het nieuwbouwproject De Halm kunt u terecht op de website van
De Halm Noordeinde | Wormer Wonen 

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl