Nieuws 

Studenten Hogeschool van Amsterdam doen onderzoek naar ‘ontmoeten’

Gepubliceerd op 23 september 2020

De samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam in 2019 is goed bevallen. Toen deden de studenten onderzoek naar vijf plekken in gebied Noord. En dan met name op de vraag hoe deze plekken moeten worden ontwikkeld. Daar kwamen leuke ideeën uit (link naar verslag). Dit keer staat ‘ontmoeten’ als onderzoeksthema op de agenda.

Ontmoeten: hoe doe je dat in 2040? Deze vraag legde Wethouder Natasja Groothuismink voor aan studenten van de opleiding Bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). 

Waar kunnen jongeren elkaar en anderen ontmoeten?

Als gemeente vinden we het belangrijk om verschillende inwoners te ontmoeten. Ook willen we mogelijk maken dat bewoners elkaar kunnen ontmoeten. En dan niet alleen leeftijdsgenoten met elkaar, maar ook dóór elkaar: jongeren, ouderen, mensen van verschillende afkomst en achtergronden. Dit om het onderlinge begrip te vergroten.

In deze studieopdracht betrekken we de jongeren zelf. En we vragen hen: Hoe zien de studenten van de HvA dit? Waar kunnen jongeren elkaar en anderen ontmoeten? En wat adviseren ze de gemeente om dit te verbeteren?

Digitaal samenwerken met de Hogeschool van Amsterdam (HvA)

In voorgaande jaren kwamen de studenten in hun eerste collegeweek naar het stadhuis voor een introductie over MAAK.Zaanstad en een toelichting van een concrete onderzoeksvraag. Aangezien we nu nog steeds te maken hebben met beperkingen bij fysiek ontmoeten, is de introductie dit jaar online.

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl