Strategie MAAK.Noord

Werken aan een mooi Zaanstad Noord

Zaanstad Noord. Dat is het gebied waarin Krommenie, Wormerveer, Assendelft-Noord en West-Knollendam liggen. De komende twintig jaar verandert Zaanstad Noord in een gebied waar het nog fijner wonen, werken en recreëren is. Met een mooie openbare ruimte, groen, goede voorzieningen en een goede bereikbaarheid. Dat doen we via het programma MAAK.Noord. 

Er komen nieuwe woningen bij en er is veel aandacht voor het behoud van historische linten en erfgoed, zoals oude fabrieken en monumentale gebouwen. We willen dat mensen hier nu én in de toekomst met plezier wonen, dat kinderen hier prettig kunnen opgroeien en bewoners er veilig oud kunnen worden. Met de bijbehorende voorzieningen zoals scholen, winkels, kinderopvang en huisartsen. Zaanstad Noord: dat zijn we samen. De toekomst van dit gebied maken we als gemeente daarom niet alleen. Dat doen we graag samen met u.

Hoe gaan we dat doen?

Nu denkt u misschien: dat is mooi, zo’n droom voor de toekomst. Maar hoe gaan we dat waarmaken? En wat kan ik ermee? Dat staat beschreven in de strategie van MAAK.Noord. Het laat zien hoe we in dit gebied aan de slag gaan. Met welke projecten, met wie en wanneer. 

Samen met inwoners, ondernemers en organisaties maakten we een perspectief

De gemeenteraad stelde het Perspectief Zaanstad Noord eind 2021 vast. In 2022 stippelden we vervolgens een strategie uit. Dat gebeurde in overleg met verschillende partijen en inwoners. Het concept kunt u inzien via onderstaande link. 

‘Slagen Maken’ in Noord! 

De gemeente wil de komende jaren zichtbare slagen maken in dit gebied, door de handen uit de mouwen te steken. Het Strategie-document is daar een hulpmiddel bij. Zodat inwoners, ondernemers, organisaties en gemeente samen de handschoen kunnen oppakken en werk kunnen maken van een fijne leefomgeving in Noord.

Concept Strategie MAAK.Noord

Wilt u reageren  en uw mening geven op de inhoud van het document dan kan dat tot en met vrijdag 17 februari 2023 door een email te sturen naar maaknoord@zaanstad.nl.Luchtfoto de Zaan kijkend op Wormerveer en Krommenie

Analyse, Perspectief en Strategie

We werken voor alle MAAK.gebieden in Zaanstad aan het toekomstbeeld voor de wijk met een stappenplan genaamd APS. Dat staat voor Analyse, Perspectief, Strategie. Wilt u meer weten over de APS-aanpak? Lees dan ook de brochure via onderstaande link.

Brochure APS-aanpak

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl