Nieuws 

Rijk kent 11,3 miljoen toe voor gebiedsontwikkeling in Zaanstad Noord

Gepubliceerd op 18 februari 2021

Zaanstad krijgt € 11,3 miljoen euro vanuit de Woningbouwimpuls. Het college gaat hiermee de gebiedsontwikkeling in Krommenie en Wormerveer versnellen. Wethouder MAAK.Zaanstad Hans Krieger: “Een geweldige opsteker voor Zaanstad. Hierdoor kan het college de bouw van 1.865 woningen versnellen. Daarnaast gaan wij de kwaliteit van de woonwijken in dit deel van Zaanstad Noord verder verbeteren. Dat betekent investeren in goede voorzieningen, bereikbaarheid, duurzaamheid en groen.”

Wethouder Songül Mutluer (Wonen en Bouwen): “Met deze bijdrage kunnen we nog meer woningen sneller realiseren. Nog belangrijker, 54% van deze woningen vallen in het betaalbare segment. Daar is met de huidige woningnood nu veel behoefte aan. En het geeft een goede impuls aan de doorstroming in Zaanstad-Noord. Het is weer een flinke stap vooruit in onze ambitie: een passende woning voor Zaankanters van jong tot oud en voor elke portemonnee.”

Oude bedrijfslocaties worden woonwijken
De meeste projecten in Zaanstad Noord zijn oude bedrijfslocaties die veranderd worden in woonwijken, waaronder het Meneba-terrein. Dit maakt de gebiedsontwikkeling kostbaar en ingewikkeld. Denk aan vervuilde grond die gesaneerd moet worden en de aanpassing van bestemmingsplannen. Ook oude arbeiderswijken zoals de Zeeheldenbuurt krijgen naast nieuwe woningen meer voorzieningen en een opgeknapte openbare ruimte. De infrastructuur in Krommenie en Wormerveer schiet nu tekort. De oude kernen zijn nu niet goed bereikbaar voor het verkeer en de parkeerdruk is groot. “Daarom kijken we bij de gebiedsontwikkeling in Zaanstad-Noord niet alleen naar woningbouw, maar ook naar oplossingen voor een betere bereikbaarheid en goed ingerichte openbare ruimte met voldoende voorzieningen en mogelijkheden om elkaar te ontmoeten”, aldus Krieger. 

Enquête over mobiliteit

Zaankanters woonachtig in Noord kunnen hun mening geven over de mobiliteit in Noord  door een enquête in te vullen

Online bijeenkomst 2 maart: Toekomstbeeld MAAK.Noord

Wilt u meer weten over het toekomstperspectief voor MAAK.Noord? Op 2 maart organiseren we een online bijeenkomst. Dan kunt u ook vragen stellen over het gebiedsperspectief.

Datum Dinsdag 2 maart 2021
Tijd 19:00 - 21:00 uur

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de online bijeenkomst over MAAK.Noord? Stuur dan een e-mail naar maaknoord@zaanstad.nl

Lees hier meer over het Concept Perspectief MAAK.Noord

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl