Nieuws 

Gemeente werkt mee aan initiatief Esdoornlaan 40 Wormerveer

Gepubliceerd op 22 juli 2022

De eigenaar van voormalige garage aan de Esdoornlaan 40 te Wormerveer is voornemend de locatie te ontwikkelen naar woningen en heeft hiertoe een initiatief aangeleverd bij de gemeente aangeleverd. Het college van de Gemeente Zaanstad stelt aan de raad voor om een besluit over een startnotitie te nemen waarmee groen licht wordt gegeven voor de verdere planuitwerking. Zodra er een akkoord is gegeven op de startnotitie wordt de omgeving uitgenodigd voor een eerste participatiebijeenkomst en worden de plannen verder uitgewerkt. 

Op dit moment staat op het perceel een oude autogarage (Esdoornlaan en middenterrein) inclusief bedrijfswoning (aan de Wilgenkade). De autogarage wordt verhuurd aan meubelzaak 4Udesigned, die het pand gebruiken als showroom. Dit is een aflopend huurcontract. De huurder heeft aangegeven zijn bedrijf voort te kunnen zetten op de andere locatie in Wormerveer waar zijn magazijn gevestigd is. De Wilgenkade 4-6 bevindt zich aan de achterkant van het perceel en is ook onderdeel van het eigendom. Hier zijn twee woningen gevestigd. Deze worden verhuurd en deze situatie blijft ook in de nieuwe plannen ongewijzigd.

Bestaande situatie Esdoornlaan 40 in WormerveerBestaande situatie Esdoornlaan 40 in Wormerveer

Het initiatief

De voorgestelde ontwikkeling bestaat uit een woongebouw aan de Esdoornlaan met daarin 27 appartementen. Op het achterliggende terrein zijn plannen gemaakt voor 8 grondgebonden small houses. De ontwikkelaar gaat graag het gesprek aan met de omgeving om de vraag naar woonruimte vanuit de omgeving te achterhalen en het initiatief in participatie met de omgeving verder uit te werken. Daarnaast is op het achterliggende terrein ruimte voor een parkeervoorziening, bergingen en een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Lees meer op de projectpagina: Esdoornlaan 40 Wormerveer

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl