MAAK.Zaanstad Noord

Inwoners, organisaties en bedrijven van Zaanstad maken samen met de gemeente MAAK.Zaanstad. Ook in MAAK.gebied Noord werken we samen aan een leefbare wijk voor iedereen, met goede voorzieningen, waar mensen prettig wonen en werken. Ook in 2040! Doet u mee?

Toekomstbeeld MAAK.Noord


De komende twintig jaar verandert Zaanstad Noord (Krommenie, Assendelft-Noord, Wormerveer en West-Knollendam) in een gebied waar het nog prettiger wonen, werken en recreëren is. Er komen nieuwe woningen bij en er is veel aandacht voor het behoud van industrieel erfgoed, zoals elementen van het Menebaterrein. We willen ervoor zorgen dat kinderen in 2040 prettig kunnen opgroeien en de bestaande bewoners veilig oud kunnen worden in dit gebied. Met de bijbehorende voorzieningen zoals scholen, winkels, kinderopvang en huisartsen.

Nu denkt u misschien: dat is mooi, zo’n droom voor de toekomst. Maar hoe gaan we dat waarmaken? En wat kan ik ermee? Dat staat beschreven in de Strategie van MAAK.Noord. Het laat zien hoe we in dit gebied aan de slag gaan. Met welke projecten, met wie en wanneer.

Lees meer over de Strategie MAAK.Noord

Zonnige Expeditie Zaanstad Noord: goede gesprekken en veel betrokkenheid


In het weekend van 17 en 18 juni organiseerde de gemeente Zaanstad de tweede editie van de Expeditie Zaanstad Noord! Met onze kraam trokken we de dorpen van Zaanstad Noord in om met jong en oud in gesprek te gaan over de ontwikkelingen en toekomst van het gebied.

Lees meer


Nieuwsbrief MAAK.Noord

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?U kunt zich via onderstaande link aanmelden voor de nieuwsbrief MAAK.Noord.

Aanmelden nieuwsbrief

Foto van marktkraam tijdens Expeditie Noord in Wormerveer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl