Nieuws 

Expositie in voormalig meelfabriek Meneba

Gepubliceerd op 26 oktober 2021

Jongeren zijn vaak ondervertegenwoordigd in traditionele participatieprocessen. Daarom werkt het team van MAAK.Noord samen met CNCPTeen collectief van artistieke jongeren uit Zaanstad.  Een van de doelen van CNCPT is jongeren betrekken in sociaal-maatschappelijke projecten en aan deze projecten artistieke input geven. De opbrengst van de samenwerking is te zien als expositie in Meneba in de maand november. 

Hoe zien jongeren Zaanstad Noord?

Met de samenwerking met het jongerencollectief wil  de gemeente de stem van jongeren in het participatieproces van MAAK.Noord waarborgen. Een van de leden van CNCPT is de van oorsprong Wormerveerse Ella John. Zij interviewde jongeren uit Zaanstad Noord over de voor- en nadelen in hun leefomgeving, hun idealen en wat zij missen in hun woonplaats in Noord. Door een creatieve en persoonlijke invulling te geven aan dit participatieproject hebben rond de 20 jongeren hun stem gedeeld.

November expositiemaand met bijeenkomsten en een podcast

De geïnterviewde jongeren werden ook geportretteerd door Giovanni Tuinfort en Lieve De Boer. De interviews en foto's van de jongeren worden verwerkt tot een online magazine en vormen de basis voor de expositie die in de maand november gaat plaatsvinden in de voormalige meelfabriek Meneba in Wormerveer. In de maand november is op drie vrijdagen, 12, 19 en 26 november, de expositie te bewonderen. Tijdens deze maand wordt er ook een podcastopname gemaakt met jongeren en programmamanager van MAAK.Noord Andjela Kraljevic en MAAK.supervisor Roy Bijhouwer. Vragen die hierin centraal staan : Welke behoeften leven er onder de jongeren? Hoe zien zij zichzelf wonen over twintig jaar? En hoe ziet de omgeving er dan uit? Belangrijke informatie die wij meenemen in de toekomstplannen voor Noord.

Aanmelden voor expositie

De expositie is op op 12, 19 en 26 november te bezoeken. Maximaal10 personen per timeslot. Een coronatoegangsbewijs is verplicht. Via de website van CNPT.info kun je je aanmelden en een datum en tijdstip aangeven waarop je de expositie wilt bezoeken.  

De eerder vermelde discussiebijeenkomsten zijn komen te vervallen vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. 

Aanmelden expositie MAAK.Noord en CNCPT

Nieuwsgierig geworden? Een aantal interviews kun je hier al lezen.

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl