Nieuws 

Beeldkwaliteitsplan Zaankwartier vastgesteld

Gepubliceerd op 15 december 2021

Het Meneba-complex in Wormerveer verandert van een oud fabrieksterrein in een wijk met wonen, werken en recreëren. Dit project heeft de naam Project Zaankwartier. Op 25 november 2021 heeft de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan Zaankwartier (Meneba) vastgesteld.

Schets van het Zaankwartier (Meneba).Schets van het Zaankwartier (Meneba).Schets van het Zaankwartier (Meneba).

 Diverse schetsen van het Zaankwartier. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Wat staat in het beeldkwaliteitsplan?

Het Beeldkwaliteitsplan beschrijft hoe de bebouwing er nu uitziet en hoe de wijk er in de toekomst uit komt te zien. Het plan zorgt ervoor dat het Zaankwartier een mooie wijk wordt, waar veel elementen uit het verleden bewaard blijven.

Juridisch kader: waarvoor dient een beeldkwaliteitsplan?

Het beeldkwaliteitsplan wordt een onderdeel van de welstandsnota en wordt als juridisch toetskader gebruikt bij de beoordeling van plannen en aanvragen van omgevingsvergunningen.

Volgende stap is bestemmingsplan

De gemeente en de ontwikkelaar werken nu aan het ontwerpbestemmingsplan. Naar verwachting wordt het concept van dit plan begin 2022 ter inzage gelegd. Dan kunt u uw mening geven op dit concept-plan. We zullen u tegen die tijd via de nieuwsbrief van MAAK.Noord uitnodigen voor een informatiebijeenkomst over dit concept-plan.

Lees het Beeldkwaliteitsplan_Zaankwartier_(Meneba).pdf

Meer nieuws over Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl