Schrijversbuurt

Update Schrijversbuurt 2022 en vooruitblik 2023

Begin januari 2022 heeft de verhuizing plaatsgevonden van het Zonnehuis. De buurtontmoetingskamer voor de Schrijversbuurt is nu gevestigd op de Albert Meijnsstraat 181 in Wormerveer. Met deze nieuwe locatie op de begane grond, hebben we ook een prachtig stukje buitenruimte erbij gekregen. Hiervan is direct geprofiteerd door een groepje enthousiaste bewoners met groene vingers die een moestuin zijn begonnen. 

Inloopspreekuur in het Zonnehuis

Iedere maandag- en donderdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur is er een inloopspreekuur in het Zonnehuis. Het inloopspreekuur is voor alle vragen die bewoners hebben op alle leefgebieden. Tijdens de inloopspreekuren zijn er medewerkers van het Sociaal Wijkteam en Parteon aanwezig. Ook de wijkmanager is regelmatig aanwezig. En zijn er actieve bewoners die gesprekken voeren met mensen die iets willen organiseren of doen in de wijk. Dus heeft u een goed idee, kom dan eens langs op het spreekuur. Sinds december 2022 kunt u bij het Zonnehuis ook terecht voor soep met een broodje en een goed gesprek, van 16.00 uur tot 17.00 uur.

Wanneer: iedere maandag- en donderdagmiddag van 13:30 uur tot 15:00 uur inloopspreekuur en van 16.00 uur tot 17.00 uur soep en brood.
Waar: het Zonnehuis, Albert Meijnsstraat 181 in Wormerveer.

Aandachtspunten 2023

Voor 2023 zijn vier aandachtsgebieden benoemd. Op deze onderwerpen gaan we met bewoners, organisaties en ondernemers aan de slag. 


Burendag 2022

Burendag 2022 werd gehouden bij het Zonnehuis. Er was onder andere aandacht voor het grofvuil. Over grofvuil was een meertalige folder in de buurt verspreid. Ook zijn er bij bekende dumpingplaatsen markeringen aangebracht en staat aangegeven hoe een grofvuilmelding gemaakt kan worden. 

Voorkant nieuwjaarskaart met de vier aandachtsgebieden getekend door een jong talent uit de buurt.

Voorkant nieuwjaarskaart met de vier aandachtsgebieden getekend door een jong talent uit de buurt. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.


Hoe is het om te wonen in de Schrijversbuurt?

Parteon, het Sociaal Wijkteam en gemeente Zaanstad vroegen het aan de bewoners. Zij konden eind 2020 een enquête invullen onder andere met vragen over veiligheid, sociale omgang met elkaar en de hoe de omgeving eruit ziet.

Resultaten enquête: van kansen naar acties

De resultaten van de enquête zijn verwerkt en per onderdeel is een top 3 aan belangrijke punten samengesteld. Uit de resultaten van de enquête is ook een kansenkaart gemaakt. Welke kansen zien we en welke kunnen we omzetten tot een actie. Een voorbeeld van een kans is "maak van nog lege buitenruimte een plek voor iets leuks of nuttigs". Zie ook de afbeelding hieronder. Dit soort ideeën zijn met de buurt besproken tijdens online bijeenkomsten. Een van de bewoners had het idee om een moestuintje te maken. Een ander bedacht een waterkraan voor bij de speelplaatsen.

Klik hier voor een verslag van  Burendag 2021

Schrijversbuurt kansenkaart, waarop diverse kansen staan afgebeeld.Klik op de kaart om deze te vergoten

Top 3 belangrijke punten

Afbeelding met belangrijkste punten over VeilighiedAfbeelding met belangrijke punten Sociale omgangBelangrijkste punten Omgeving


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl