Herontwikkeling Meneba Wormerveer

Mooi resultaat dankzij snelle samenwerking tussen gemeente en ontwikkelaar

Oktober 2019

In april dit jaar sloten Zaanstad en Waterland Real Estate een intentieovereenkomst. Dankzij een  intensieve samenwerking is nu de anterieure overeenkomst al aan de beurt.

Ontwikkelaar Feike Siewertsz van Reesema: “We hebben nauw met de gemeente samengewerkt in wekelijkse scrumsessies. Zo hebben we in vier maanden tijd al deze uiteenlopende zaken vast kunnen leggen. Normaal duurt zo’n proces gemiddeld 1 tot 1.5 jaar.”


Nog wel rekening houden met onduidelijkheid rond stikstof

Zaanstad wil voortmaken met de woningbouw vanwege het grote tekort op de woningmarkt en de kans die dit terrein biedt. Tegelijkertijd zijn er landelijke ontwikkelingen op de stikstofdepositie waarvan de uitwerking nog niet volledig te overzien is. Feike Siewertsz van Reesema: “We hebben goede hoop dat er straks groen licht is, maar blijven realistisch. Daarom hebben we in de anterieure overeenkomst met verschillende scenario’s rekening gehouden.”

Wethouder Songül Mutluer: “In Zaanstad lopen we hier tegenaan, net als in heel Nederland. Richting het Rijk nemen we hier ook stevig stelling in, want de onduidelijkheid rondom stikstof kost tijd terwijl we met een enorme woningnood te maken hebben.”

Ondertekening anterieure overeenkomst  
8 oktober  2019Foto met projectteam Meneba met gemeente en ontwikkelaar

Foto tekenmoment intentieovereenkomst Meneba

Foto met handtekeningen onder intentieovereenkomst Meneba


op de foto: De Vlijt De Vlijt

Op de foto: het Menebacomplex vanaf de straatMeneba Wormerveer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl