Lisanne

Assendelft

Wat waardeer je?

Wat ik aan Assendelft waardeer is dat het gewoon een klein dorp is, dus heel veel mensen die in de buurt wonen ken je gewoon. Er is heel veel onderling contact en dat is fijn. Het is ook vrij nieuw, het winkelcentrum bestaat nog niet zo heel lang, en wat je nodig hebt is binnen bereik. Dat zijn mijn pluspunten.

Wat zou je aan Assendelft willen veranderen?

Wat ik er zelf aan zou veranderen is het openbaar vervoer. Vroeger toen ik wel eens met de trein ging, merkte ik dat als een trein uitviel je heel lang op de bus moest wachten en je eigenlijk geen andere uitweg hebt om bijvoorbeeld in Amsterdam te komen. Ik merk nu ook met Corona erg de drukte in het openbaar vervoer. 

Ook misschien wat meer dingen organiseren voor jongeren. Niet zo zeer voor mijn leeftijd, maar meer voor de leeftijd jongeren die naar de middelbare school gaan. Ik zie heel veel jongeren in de avond als ik naar de supermarkt loop nog op straat hangen. Je hoort ook vaak over overlast van jongeren. Dus misschien als er wat leuke evenementen georganiseerd worden in het buurthuis is dit een plek waar ze kunnen hangen. Dat zou voor de jeugd wel leuk zijn. 

Hoe woon je momenteel en hoe ervaar je dat?

Zelf woon ik in een koopwoning bij mijn ouders, nog lekker thuis. Dat is altijd fijn. Ik vind het heel prettig wonen en ik zeg ook altijd dat ik niet echt weg zou willen uit Zaanstad. Soms heb je ook geen keus, omdat er te weinig woningen zijn. 

Ik zou graag een woning willen kopen in Zaanstad. maar het is gewoon onmogelijk. Als je de prijzen tegenwoordig bekijkt, is het gewoon zo duur wat er gevraagd wordt. Dan heb je ook nog mensen met urgentie die voorgaan. Ik zou graag in Zaanstad willen wonen, maar het lijkt voor mij vrijwel onmogelijk. Het liefst blijf ik in mijn eigen buurt wonen, waar ik mensen ken en mijn familie is. Op een gegeven moment ga je toch buiten de randstad kijken, omdat ik al aan het zoeken ben.

In het begin heb je hele hoge eisen, maar naarmate je langer aan het zoeken bent ga je jezelf bijstellen en neem je genoegen als je maar een woning krijgt. Ik vind het belangrijk dat ik iets als een driekamerwoning heb. Misschien eengezins, maar een flat of appartement maakt me niet uit. Ik vind het wel belangrijk dat ik dicht bij de supermarkt ben zodat je niet alles met de auto hoeft te doen en gewoon lekker kan lopen.

Terug naar het foto-overzicht

Foto Lisanne

Fotograaf: Giovanni Tuinfort

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl