Smeeke Ven

Herontwikkeling Smeeke Ven


Woningcorporatie Parteon werkt aan een herontwikkelingsopgave aan de Smeeke Ven in Assendelft. Er zullen vier blokken met eengezinswoningen worden vervangen voor 19 grondgebonden nieuwbouw woningen. Daarnaast komen er 2 complexen met gezamenlijk 31 appartementen. Het complex dat direct langs Smeeke Ven is gesitueerd krijgt 3 woonlagen. Het complex dat daar haaks op staat krijgt 2 woonlagen.

De huidige situatie bestaat uit 26 grondgebonden ééngezinswoningen, gelegen aan de Smeeke Ven 107 t/m 121 en 2 t/m 36. De woningen zijn rond 1954 gebouwd en zijn in verouderde staat. Het grondgebied aan de achterzijde van de Smeeke Ven 107 t/m 121 wordt bij de herontwikkelingsopgave betrokken. Het grondgebied is inmiddels vrij van opstallen en ligt braak.

In Assendelft Zuid is er behoefte aan woningen waar mensen langer zelfstandig kunnen wonen in hun eigen buurt. Parteon realiseert daarom naast eengezinswoningen ook appartementen. Het appartementencomplex aan de voorzijde van Smeeke Ven wordt gebouwd voor senioren.

Tijdens de laatste inloopbijeenkomst 21 februari is het ontwerp gepresenteerd aan de buurt. Het ontwerp is door de meeste omwonenden positief ontvangen.

Voorlopige planning:

2023 – 2e kwartaal: vergunningsaanvraag
2023 – tot zomer: onderzoek naar sloop- en bouwmethoden
2023 – na zomer: Sloop eengezinswoningen en bouwrijp maken
2024- 1e kwartaal: start nieuwbouw
2024 – 1e kwartaal: oplevering eengezinswoningen
2025 – zomer: oplevering appartementencomplexen

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in het project, kijk dan op de site van Parteon: Smeeke Ven - Parteon 

Luchtfoto van de huidige situatie aan de Smeeke Ven in Assendelft.Luchtfoto van de huidige situatie aan de Smeeke Ven in Assendelft.


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl