Festina Lente Assendelft

Woonzorg Nederland wil verpleeghuis Festina Lente in Assendelft vernieuwen


Festina Lente helpt zorgbehoevende ouderen, vaak dementerend. Zij hebben 24 uur per dag zorg nodig. Dit is de groep mensen die op dit moment in aanmerking komt voor een plek in het verpleeghuis. Het bestaande gebouw is voor deze groep mensen en voor het personeel in de toekomst niet langer geschikt. Dat blijkt uit onderzoek door Woonzorg Nederland. Woonzorg Nederland wil graag hun zorg voor deze groep mensen verbeteren. En zorgwoningen bouwen die beter passen bij de eisen en behoeftes van bewoners.

Startnotitie: de eerste stap in het proces

De gemeente heeft aan het begin van dit proces een startnotitie gemaakt. Hierin staat wat in grote lijnen het voorstel van Woonzorg is. Dit is nog geen concreet plan. Ook staat erin welke uitgangspunten en doelen voor dit project belangrijk zijn. Daarnaast beschrijft de startnotitie hoe de bewoners en de buurt worden betrokken in de ontwikkeling van het plan.

De gemeenteraad heeft de startnotitie vastgesteld in de raadsvergadering van donderdag 1 december 2022. Op 17 november 2022 werd over de startnotitie gedebatteerd in het Zaanstad Beraad. U kunt de filmopnamen terugzien via de volgende link.

Informatiebijeenkomst voor bewoners en omwonenden

Eigenaar Woonzorg Nederland organiseert samen met zorgaanbieder Evean en de gemeente een bijeenkomst voor bewoners of omwonenden. Deze bijeenkomst vindt plaats in buurtcentrum A3 op maandag 13 februari tussen 17.30-19.30 uur. In deze eerste bijeenkomst leggen we uit wat het initiatief is en hoe u hierover kunt meedenken. Het belangrijkste doel van deze bijeenkomst is het ophalen van uw idee├źn, zorgen, reacties en adviezen. Wanneer u niet aanwezig kunt zijn (en dat wel graag had gewild), zorgen we ervoor dat u per e-mail op de hoogte blijft en de mogelijkheid heeft met ons in gesprek te gaan. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar Puck Kole, procesmanager stedelijke ontwikkeling, via p.kole@zaanstad.nl

Luchtfoto met de locatie van Festina Lente in Assedelft aangegeven met een rood vierkantLocatie Festina Lente in Assendelft

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl