Het verhaal van...

Op deze pagina verhalen over kansen, initiatieven en favoriete plekken van inwoners, ondernemers, partners en andere betrokkenen.

Wilt u ook uw verhaal hier delen?

Leuk! Dat kan door de vier vragen hiernaast te beantwoorden.  We plaatsen er graag een foto bij, liefst een selfie van u bij uw favoriete plek in het gebied!

  • Wat is uw lievelingsplek in het gebied – en waarom?  
  • Wat ziet u als de grootste kans voor het gebied?
  • Wat is een beloftevol initiatief in/uit de wijk?
  • Wat is uw eigen betrokkenheid bij de wijk? Waar zou u samen met de wijk aan willen werken?

U kunt uw antwoorden mailen naar maaknoord@zaanstad.nl

Bernhard Boot

Een van mijn lievelingsgebieden is de polder tussen Krommenie en Krommeniedijk, een prachtig stukje natuur naast Krommenie is, waar je vrijwel direct in kunt vertoeven.

Foto van Bernhard Boot opgaande zon polder Krommenie

Lees hier het hele verhaal van Bernhard

Machteld Bos van Carebo

Machteld verteld waarom Industrieweg 61 voor haar een lievelingsplek is en waarom zij de inzet van openbaar vervoer voor een betere bereikbaarheid niet alleen als kans ziet, maar ook als must.

Lees hier het hele verhaal van Machteld

Roy Bijhouwer - Supervisor MAAK.Zaanstad Noord

Roy vindt de Zaanse ondernemersgeest beloftevol. Initiatieven zoals de Brouwerij de Hoop en ijssalon Hemels vind ik zeer hoopvol voor de toekomst. Het zijn functies die een meerwaarde aan een plek geven en bovendien werkgelegenheid en toerisme stimuleren.

Foto Rob Bijhouwer supervisor MAAK.Zaanstad Noord

Lees hier het verhaal van Roy

Maurice Kuyper van Juwelier Kuyper

Maurice hoort steeds vaker: “Het wordt steeds leuker in Wormerveer” wanneer mensen langs de Zaanoever wandelen. Samen met zijn broer en hun team werkt hij in Juwelier Kuyper aan de Zaanweg  in Wormerveer. Ze maken deel uit van het marketinginitiatief www.indezaanbocht.nl. Dankzij de inzet van alle ondernemers in dit collectief kan de Zaanbocht zich verheugen in het enthousiasme van klanten vanuit de Zaanstreek én uit de omliggende regio. 

Lees het verhaal van Maurice

Mieke Pasman van Stichting Bewonersinitiatief Buurtcentrum Wormerveer

Mieke haar lievelingsplek is Bakkie leut aan de Zaan. Volgens haar zou Buurtcentrum De Lorzie nog meer kunnen betekenen voor de wijk. Veel bewoners kennen het buurtcentrum niet. 

Lees hier het hele verhaal van Mieke

Dick Zwart, voorzitter van de Historische Vereniging Wormerveer

Zijn lievelingsplek is... een begraafplaats. Maar dat is dan ook niet zomaar een begraafplaats.

Lees meer over de favoriete plek van Dick Zwart

Hans Boerma uit Wormerveer

Hans houdt het meest van het Noordsterpark in Wormerveer: dat is zijn lievelingsplek. Verder zet hij zich graag in tegen eenzaamheid in Wormerveer-Noord. 

Lees het hele verhaal van Hans

Corine Boon van 4UDesigned.nl

Corine ziet kansen voor Noord door het aantrekkelijker te maken voor Amsterdammers. Denk daarbij aan uitbreiding van culturele mogelijkheden en de route Amsterdam-Zaanstad meer promoten.

Lees hier het hele verhaal van Corine

David Kooi van gemeente Zaanstad

David ziet mooie dingen gebeuren voor Zaanstad en bedrijventerrein Noorderveld / Molletjesveer in het bijzonder. Het vestigingsklimaat verbetert op het gebied van werk, onderwijs en zorg voor mensen.

Lees hier het hele verhaal van David

Annelijn de Ligt van JOGG

Annelijn woont niet in Zaanstad Noord, maar heeft daar wel twee lievelingsplekjes: het Rosariumpark en De Lorzie.  Beide plekken bieden veel kansen voor gezonde activiteiten voor jong en oud.


Lees het hele verhaal van Annelijn


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl