Nieuws 

Studenten HvA presenteren interventies openbare ruimte voor jongeren

Gepubliceerd op 23 oktober 2018
Afbeelding

Studenten bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam onderzochten openbare ruimtes voor jongeren in Krommenie en Wormerveer. Op donderdagmiddag 18 oktober presenteerden zij hun resultaten aan wethouder Natasja Groothuismink en ambtenaren in het stadhuis.

Meer openbare plekken
De studenten observeerden de buurt door interviews met jongeren, ondernemers en bewoners van diverse leeftijden in de wijk. Aan de hand van deze analyse concludeerden de studenten dat de wijken kampen met een gebrek aan openbare plekken voor jongeren.

Duurzame bankjes en buurtbarbecues
Na de analyse en literatuurstudie formuleerden de studenten drie voorstellen voor het verbeteren van de openbare ruimte voor jongeren. Uiteenlopende ideeën kwamen voorbij. Van bankjes met wifi en oplaadpunten op zonne-energie tot multifunctionele sportvelden. Daarnaast vinden de studenten dat mensen van verschillende leeftijden meer met elkaar in contact moeten kunnen komen. Dit kan bijvoorbeeld door het organiseren van buurtevenementen, zoals een barbecue.

Advies aan de gemeente
Wethouder Natasja Groothuismink was erg enthousiast over de presentaties van de studenten. Ze adviseerde de studenten aandacht te hebben voor het bestuurlijke traject van hun voorstellen. Het beste voorstel wordt in januari als advies aan de gemeente Zaanstad aangeboden. Dit project is onderdeel van de analyse die MAAK.Zaanstad momenteel in gebied Noord uitvoert.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl