Nieuws 

Studenten HvA aan de slag met openbare ruimte voor jongeren

Gepubliceerd op 11 september 2018
Afbeelding

Begin september startten de eerstejaars studenten bestuurskunde van de Hogeschool van Amsterdam in samenwerking met MAAK.Zaanstad een project over openbare ruimtes voor jongeren. Tien weken lang werken de studenten aan een plan met verbeterpunten.

Zelf meedenken
Tijdens het project houden de studenten rekening met diverse belangen. Zo hebben jongeren belang bij een goed bereikbare ontmoetingsplek, waar zij met vrienden kunnen sporten en chillen. Anderzijds geven ouderen aan hier geen overlast aan te willen ondervinden. Om jongeren deze plekken aan te bieden en tegelijkertijd overlast te voorkomen, is de gemeente regelmatig in gesprek met de inwoners. Aan jongeren werd onder andere gevraagd mee te denken over de locatie en inrichting van de sport- en hangplekken.

Onderzoek
Tot op heden zijn diverse ontmoetingsplekken voor jongeren gerealiseerd. Aan de studenten de taak om te onderzoeken wat jongeren van hun leefomgeving en van deze plekken vinden, en hoe ze hier zelf meer betrokken bij kunnen zijn.

Resultaat
Halverwege het project komt MAAK.Zaanstad langs op de Hogeschool van Amsterdam, zodat de studenten de mogelijkheid hebben om vragen te stellen. Op 1 november volgt een presentatie met de resultaten. Deze zijn onderdeel van de analyse die MAAK.Zaanstad in gebied Noord momenteel uitvoert.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl