Nieuws 

Raad aan zet over plannen Zuideinde/Celebesstraat

Gepubliceerd op 31 januari 2019
Afbeelding

Op 31 januari staat op de agenda van Zaanstad Beraad: de start procedure afwijken van het bestemmingsplan voor het bouwen van 39 appartementen met parkeergelegenheid hoek Celebesstraat/Zuideinde Wormerveer.

De raad wordt gevraagd om een afgifte van een ontwerp-verklaring van geen bedenkingen ten behoeve van de aanvraag om omgevingsvergunning voor het bouwen van 39 appartementen met parkeergelegenheid hoek Celebesstraat/Zuideinde Wormerveer.

 Omwonenden van het initiatief zijn tegen de plannen. Naar aanleiding van een eerder mediation overleg met de buurt is het ontwerp aangepast. Het college heeft de afweging gemaakt dat met dit bouwplan voldoende rekening is gehouden met de verschillende belangen. Het college heeft daarbij onder meer overwogen dat er nu een bouwplan ligt dat voorziet in de behoefte aan woningen en dat deze woningen binnen het stedelijke gebied, op een verantwoorde kwalitatieve manier worden gebouwd.

De werkgroep ‘Zuideinde Wormerveer Hoogbouw Vrij’ vindt de plannen nog steeds niet passend op de plek. De leden zijn ook niet tevreden over het proces. De raad gaat nu over het initiatief in debat.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl