Nieuws 

Groen licht voor woningen Noordeinde en basisschool De Toermalijn

Gepubliceerd op 18 november 2019
Afbeelding

Het college van burgemeester en wethouders heeft de bestemmingsplannen Noordeinde Wormerveer en basisschool de Toermalijn vastgesteld. Er komen ongeveer 100 nieuwe woningen, waarvan ruim 30% sociale huur.

Er komen grondgebonden woningen en een gebouw met appartementen. De bestaande 50 km/h weg Noordeinde-Noorddijk wordt een 30 km/h weg. Ook krijgt deze een nieuwe inrichting. De open ruimte wordt een plek met veel groen. Langs de Zaan op het Noordeinde komt een openbaar wandelpad. Wethouder Songül Mutluer: ‘Wonen is meer dan woningen alleen, het gaat om de kwaliteit van leven. Op deze manier kunnen de nieuwe bewoners elkaar straks gemakkelijk ontmoeten.'

Nieuwe plek voor basisschool De Toermalijn

Het gebouw voor basisschool De Toermalijn wordt veelvormig. Hierbij schuiven twee vierkanten in elkaar. Dit is omdat het nieuwe gebouw op een driehoekig stuk grond komt. De lange kant van het gebouw komt aan de kant van de Zaan. Het wordt een duurzaam gebouw: gasloos, met zo goed mogelijke isolatie en zonnepanelen op het dak.

Bestemmingsplannen naar gemeenteraad

De bestemmingsplannen waren al eerder klaar. Door de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van stikstof, moesten de berekeningen opnieuw worden gemaakt. Het college biedt de bestemmingsplannen aan aan de gemeenteraad. De inwoners die een zienswijze hebben ingediend, worden uitgenodigd voor het Zaanstad Beraad.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl