Nieuws 

Goede opkomst bijeenkomsten Noord

Gepubliceerd op 30 januari 2019
Afbeelding

Veel bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden hebben tijdens de bijeenkomsten gedeeld waar zij mooie kansen voor de toekomst zien in hun buurt, of juist bedreigingen. Een van de onderwerpen dat veelvuldig aan de orde kwam was de behoefte aan woningen voor ouderen èn voor jongeren.

Het gaat om een groot gebied: het noorden van Zaanstad vanaf de Zaanse Schans tot aan het noordelijkste puntje van Westknollendam. In totaal zijn er vier bijeenkomsten gehouden in Wormerveer (2x), Krommenie en West-Knollendam.

Kansen én zorgen
Een van de onderwerpen die veelvuldig aan de orde kwamen was de behoefte aan woningen voor ouderen èn voor jongeren. Waarbij regelmatig de opmerking werd gemaakt dat de doelgroepen gemengd moeten worden. Zorgen zijn er over het tekort aan parkeerplaatsen en de bereikbaarheid van het gebied. Maar ook over de toenemende sociale problemen in sommige buurten.
Als sterke punten werden uiteenlopende dingen genoemd: er zijn veel actieve bewoners die van alles organiseren, de Zaanbocht en de parken zijn prachtige plekken in het gebied. Aandacht wordt gevraagd voor het leefbaar houden van de wijk. Bouw niet alles vol, maar zorg ook voor ruimte voor groen, spelen en sporten.

Van analyse naar perspectief
Als de analyse klaar is, kan daarna worden gewerkt aan een perspectief. Hierin staan de ambities en uitgangspunten voor het gebied in de toekomst. Ook hier mogen bewoners, ondernemers en andere betrokken partijen weer over meedenken. De analyse zal dit voorjaar aan het bestuur worden aangeboden. Daarbij zit ook de participatieaanpak voor het vervolg, waarover de raad besluit.

Download concept-analyse (.pdf)

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl