Inloopbijeenkomsten

januari 2019

Goede opkomst inloopbijeenkomsten MAAK.Zaanstad Noord

Bewoners, ondernemers en organisaties in het noorden van Zaanstad hebben de afgelopen weken meegedacht over de toekomst van hun wijk. Het gaat om een groot gebied: het noorden van Zaanstad vanaf de Zaanse Schans tot aan het noordelijkste puntje van Westknollendam. In totaal zijn er vier bijeenkomsten gehouden in Wormerveer, Krommenie en West-Knollendam.

Veel bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden hebben tijdens de bijeenkomsten gedeeld waar zij mooie kansen voor de toekomst zien in hun buurt, of juist bedreigingen. De ideeën worden gebruikt om de concept-analyse van het MAAK.Zaanstad gebied Noord verder aan te vullen. 

Kansen én zorgen
Een van de onderwerpen die veelvuldig aan de orde kwamen was de behoefte aan woningen voor ouderen èn voor jongeren. Waarbij regelmatig de opmerking werd gemaakt dat de doelgroepen gemengd moeten worden. Zorgen zijn er over het tekort aan parkeerplaatsen en de bereikbaarheid van het gebied. Maar ook over de toenemende sociale problemen in sommige buurten.
Als sterke punten werden uiteenlopende dingen genoemd: er zijn veel actieve bewoners die van alles organiseren, de Zaanbocht en de parken zijn prachtige plekken in het gebied. Aandacht wordt gevraagd voor het leefbaar houden van de wijk. Bouw niet alles vol, maar zorg ook voor ruimte voor groen, spelen en sporten.

Van analyse naar perspectief
Als de analyse klaar is, kan daarna worden gewerkt aan een perspectief. Hierin staan de ambities en uitgangspunten voor het gebied in de toekomst. Ook hier mogen bewoners, ondernemers en andere betrokken partijen weer over meedenken. De analyse zal dit voorjaar aan het bestuur worden aangeboden. Daarbij zit ook de participatieaanpak voor het vervolg, waarover de raad besluit.

Download concept-analyse (.pdf)

Foto inloopbijeenkomst MAAk.Noord

Foto inloopbijeenkomst MAAK.Noord

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl