Nola

Krommenie

Wat waardeerde je aan Krommenie en wat kan er anders?

Ik heb in Willis gewoond en je bent eigenlijk zo in het dorp waar je alle winkels hebt. Veel mensen kennen elkaar dus als er wat gebeurd dan is het snel opgelost. Er zijn veel jongeren en mijn vriend heb ik in Krommenie ontmoet!  Ik heb vijf jaar lang in een Turkse supermarkt gewerkt en daar merkte ik echt dat iedereen een praatje maakte. Ik heb ook in de Dekamarkt gewerkt, waar mensen minder snel een praatje maken dan in een buurtwinkel.

Als je echt voor jongeren kijkt, is er niet echt iets leuks te doen in het weekend. Er is een cafeetje en dat is best oubollig. Als je iets wil doen moet je helemaal naar Amsterdam en met de nachtbus terug, dat is echt vreselijk. Daar kan je wel wat aan doen door het uitgaansleven in Krommenie aantrekkelijker te maken. Voor dansles ging ik helemaal naar Zaandam, nu heb je wel Dancebase bijvoorbeeld, maar toen ik er woonde was dat er nog niet. Gewoon wat meer activiteiten voor jongeren en dan niet in de oubollige vorm, zo heeft Seandelft een goede start gemaakt met BAAZ. Qua woning zou ik niet weten waar ik in Krommenie kan wonen en wat betaalbaar is. Verder heb ik het best wel naar mijn zin gehad. 

Hoe woonde je en hoe heb je dit ervaren?

Ik woonde in Willis in een nieuwbouwwijk. Daardoor woonde er veel kinderen waarmee ik kon spelen toen ik klein was. Het waren grote mooie woningen. We hadden een tuin, er zijn speeltuinen voor kindjes. Willis is wel aan het einde van Krommenie dus misschien dat er daar wat meer faciliteiten mogen komen. Voor de Albert Heijn moet je ongeveer tien minuutjes fietsen. Nu in Zaandam kan ik lopend naar de  supermarkt.

Hoe zie je jezelf ideaal wonen in nu en 20 jaar?

Ik zou een huis willen, maar niet een oude. Ik woon nu in het Kalf in Zaandam in een stuk ouder huis dan dat waarin ik in Willis woonde. Dat was allemaal nieuwbouw. Een goed groot ge├»soleerd huis met voldoende ruimte voor mij en mijn vriend en ruimte voor als we ons gezin willen uitbreiden. Ik wil graag een schuur en mijn vriend wil graag een garage, hij houdt van klussen aan zijn auto. Onze eisen zijn wel wat hoog gegrepen. Tegenwoordig moet je mazzel hebben als je al een huis vindt zonder garage. Ik zou het fijn vinden als de woning ook in de buurt is van groen. Nu dat ik in de buurt woon van de Jagersplas vind ik het wel chill dat ik daar een rondje kan doen. In Krommenie had ik Krommeniedijk dan, maar er was niet echt iets om in het groen te chillen. Ik hoef niet perse in de stad te wonen, maar wel dat ik makkelijk naar de winkels kan en shoppen. Als je naar Zaandam wil vanaf Krommenie moet je eerst de trein nemen. 

Wat is je favoriete plek in Krommenie?

Ik ging vaak studeren in De Bieb. Dit is een fijne rustige plek. Ook vond ik het prettig om een rondje Krommeniedijk (hard) te lopen. 

Terug naar het foto-overzicht


Foto Nola

Fotograaf: Lieve de Boer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl