John

Wormerveer

Wat waardeer je?

Het voordeel is dat het klein is en je iedereen kent. Er is unity… op sommige plekken. Als je in Wormerveer Noord woont tenminste.

Wat zijn de nadelen en wat mis je?

Alles wordt vernieuwd en er is genoeg ruimte om ook nieuwe winkeltjes te plaatsen, maar er worden alleen maar wijken gebouwd. Er zijn te veel mensen nu. Ook qua eten is het aanbod slecht. Op elke hoek is een dönerzaak, maar ik kan nergens een falafel broodje halen. Als het kon zou ik qua eten het assortiment verbreden. De bussen gaan om het half uur en komen vaak een paar minuten te vroeg waardoor je komt aanlopen en de bus voor je neus ziet wegrijden.     

Hoe woon je en hoe ervaar je dat?

Ik woon in een flat op drie hoog. Het voordeel is dat ik alles in de gaten kan houden. Het nadeel is dat we hoog zitten. Dus als het koud is, heb ik het ook koud! Er is geen lift in de flat dus al 20 jaar lang is het trap op trap af. Ze mogen wel meer renoveren. In de twintig jaar dat we hier wonen, hebben ze alleen onze keuken vernieuwd. Intussen is een groot deel van de wijk al gerenoveerd of zijn er nieuwe woningen geplaatst. De flat tegenover ons is afgebroken vanwege asbest, de woningbouw zou op z’n minst kunnen controleren of wij daar ook mee te maken hebben. 

Hoe zie je jezelf ideaal wonen tussen nu en 20 jaar?

Ik heb niet veel nodig om ideaal te wonen. Ik hou van de buurt en woon hier al lang. Ik ken zelfs de agenten. Ik heb altijd gezegd dat ik mezelf hier zie wonen al verdien ik mijn geld buiten Wormerveer. Ik zie mezelf ideaal wonen in een gerenoveerde koopwoning of een nieuwbouw woning. De andere dingen als eetzaken kunnen nog wel veranderen, maar een shop zou mooi zijn! 

Wat is je favoriete plek in Wormerveer?

Voor de flat!

Terug naar het foto-overzicht


Fotograaf: Lieve de Boer

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl