Calvario

Assendelft

Waar woon je en hoe ervaar je dat – de voor- en nadelen?

Ik woon al twaalf jaar in Assendelft. Voorheen heb ik in Vijhoek Poelenburcht gewoond en om eerlijk te zijn, zijn mijn ouders hierheen verhuisd met verschillende redenen. We werden ouder, het huis wat we toen hadden werd te klein, we wilden gaan studeren en we wilde ook iets meer rust vanwege de buurt. Dus toen zijn we hierheen gekomen.

Het voordeel is dat het rustig is, het is niet te ver van Zaandam af. Met de trein ben je er met een kwartier, en het is niet te ver van Amsterdam. Het nadeel is dat het niet is als de stad Zaandam. De omgeving waar ik ben opgegroeid. Verder heb ik tot nu toe niet echt een nadeel, alles is prima hoe het is.

Zijn er dingen die je mist in Assendelft?

In Zaandam zijn er meer Surinaamse mensen en iets meer allochtone buitenlanders bij elkaar. Dus heb je meer toko’s en kleine winkeltjes waar je je dingetjes kan halen. Als ik nu zin heb in cassave moet ik helemaal naar een toko in Beverwijk of Zaandam. Dus dat had je allemaal in de buurt. Verder mis ik niks.

Hoe woon je en hoe ervaar je dat?

Ik woon in een eengezinswoning met mijn ouders. Het is fijn en groter - we woonden voorheen in een flat en dat was ook prima - maar nu heb ik iets meer privacy, mijn eigen plek, mijn eigen zolder en we zitten gewoon wel prima.

Hoe zie je jezelf ideaal wonen in een periode van nu en twintig jaar?

Mijn eerste regel is altijd geweest om een eigen hypotheek af te sluiten en dan eigenlijk wonen zoals mijn ouders nu wonen. In een eengezinswoning, huisje, boompje, beestje. Misschien wel hier in Assendelft. Ik ben wel gewend aan deze buurt en het is niet ver van Zaandam. Het hangt ook af van mijn werk. Mocht ik ergens werken is dit dan nog ideaal? In principe zou ik hier wel willen blijven. Zo niet, misschien Heemskerk.. maar nog wel in de buurt.

Wat is je favoriete plek in Assendelft?

In het winkelcentrum bij de rode bankjes – daar! Toen ik hier kwam wonen kende ik niemand. Als je dan naar de bankjes gaat zie je jongens spelen en voetballen. Zo leer je mensen kennen. Dat is het centrum van de buurt vanwege de winkels en supermarkten. Daar leerde ik de buurt kennen en daarom is het mijn favoriete plek. 

Terug naar het foto-overzicht

Foto Calvario

Fotograaf: Giovanni Tuinfort

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl