Eilanden van Hain

Eilanden van Hain

Op de voormalige sportvelden van Slibkuil en Provily in Krommenie ontwikkelt AM vijf eilanden met koopwoningen.  Hier kunnen straks meer dan 200 gezinnen een nieuwe woonplek vinden. Daarnaast komen er mooie verbindingen met het landschap: te voet, op de fiets en via het water. Zo kan straks heel Krommenie genieten van het weidse polderlandschap. Bovendien komt er op de eilanden veel groen en zijn er straks parkachtige natuurplekken met speelplaatsen voor iedereen.

Alles over de Eilanden van Hain

Meer weten over de planning van het project, het burenoverleg rond deze ontwikkeling of interesse in een nieuwsbrief? Neem een kijkje op de site van ontwikkelaar AM.

Naar de site van AM over de Eilanden van Hain

Impressie van nieuwbouwproject Eilanden van Hain


Veelgestelde vragen

 • Waarom wordt er gebouwd op deze locatie?

  Woningen zijn hard nodig in Zaanstad. De wachtlijsten voor sociale huur zijn lang. Ook de vrije sector huur- en de koopmarkt staan onder druk. En om meer doorstroming mogelijk te maken, zijn meer verschillende typen woningen nodig. Daarom komen op deze plek vrije sector koopwoningen.

 • Om hoeveel woningen gaat het?

  Het gaat om circa 235 woningen.

 • Komen er ook (sociale) huurwoningen?

  Nee, op de Eilanden van Hain komen alleen koopwoningen. De bedoeling is dat die een aanvulling zijn op de woningvoorraad van goedkopere huur- en koopwoningen die al in de regio staan. Zo kunnen mensen daarvandaan doorstromen en komen die woningen hopelijk weer vrij.

 • Wanneer zijn de prijzen bekend?

  De prijzen zijn nog niet bekend. Bij de start van de verkoop worden de prijzen gecommuniceerd via de website van de ontwikkelaar.  De ontwikkelaar gaat samen met de makelaar over de verkoop van de woningen.

 • Waar kan ik me aanmelden/inschrijven?

  Op de website van de ontwikkelaar (www.eilandenvanhain.nl) kunt u zich aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van de ontwikkelingen.

 • Wat is de planning?

  De verwachting is dat de eerste woningen eind 2022 opgeleverd worden. Voor die tijd moet er nog veel gebeuren. Zo moeten er nog knopen worden doorgehakt over de toegangswegen naar de nieuwe wijk, de precieze ontwerpen van de woningen en over hoe de openbare ruimte wordt ingericht.

 • Hoe is de buurt betrokken bij de plannen?

  Via een speciale pagina houdt ontwikkelaar AM iedereen die dat wil op de hoogte van de ontwikkelingen: https://www.eilandenvanhain.nl/burenoverleg/

 • Komen er ook bedrijven en voorzieningen?

  Op de Eilanden van Hain worden geen bedrijfsruimtes of winkels ontwikkeld.

 • Hoe zit het met de brug over de Kerksloot?

  De brug op de beoogde locatie over de Kerksloot naar de Militaireweg voor de gebiedsontwikkeling Eilanden van Hain in Krommenie komt er niet. Het blijkt niet mogelijk voor deze locatie een brug te ontwerpen die voldoet aan de ontwerpvoorwaarden van de gemeente. Op de site De Eilanden van Hain staat hierover meer informatie.

Ik heb een andere vraag

Heeft u een andere vraag over de ontwikkeling? Neem dan contact op met procesmanager Jasper Huizinga van de gemeente Zaanstad.

Stuur Jasper een e-mail

Impressie van nieuwbouwproject Eilanden van Hain

Impressie van nieuwbouwproject Eilanden van HainHoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl